Husapoteket div

Myggmedel / Myggolja:

BarfotaOraklets mygg och fästingmedel:           50:-/st spray 10ml, 100:-/st spray 30ml

Innehåller: Rölleka, Eukalyptus, Citron. daggkåpeolja, citronella, eukalyptus, patcholi, pepparmynta. Giftfri och passar även djur!

Bra mot: mygg, knott, broms och fästing. På höst o vinter några droppar i en skål i köket så försvinner även fruktflugor, mm

 

Svenskdroppar:      200:-/st flaska 50ml

Innehåller: alkohol, malört, sennablad, kamfer, rabarberrot, kanel, manna, theiakvenezian, angelikarot, myrra, spåmanstistel, saffran och korn. 

En bitter örtblandning med alkohol i stort sett efter Maria Trebens bok, innehållande en mängd utvalda örter.

Svenskdropparnas historia:

Åh, då tänker jag på den klassiska boken "Hälsa ur Guds apotek" av just Maria Treben som återupptäckte Svenskdropparna så att säga. På 90-talet var många örtkunniga smått besatta av Svenskdroppar . Det var dunderkuren mot och för det mesta "Svenskdroppar innehåller en kombination utav bittra örter som är baserat på ett mycket gammalt recept. Örttinkturen används traditionellt för att stödja matsmältningen och vid magproblem som orolig mage, magknip, sura uppstötningar, uppblåsthet, förstoppning och gaser. Svenskdropparna återupptäcktes av Maria Treben i början på 1900-talet. I Maria Trebens bok “hälsa ur guds apotek” finns det gamla receptet som hittades i den svenska läkarens Urban Hjärne Samst, efterlämnade tillhörigheter. Receptet beskriver hur man tillreder Svenskdroppar enligt det gamla traditionella sättet. Dr Urban Hjärne Samst levde under åren 1620-1724. Han dog i en ridolycka 104 år gammal. Hela hans familj levde till mycket hög ålder, vilket enligt hans dokument var mycket tack vare svenskdropparna. Maria Treben fick detta recept samt en liten flaska med dropparna av en främmande dam när Maria som ung och mycket sjuk kom till Österrike från tyskland som flykting. Dropparna hjälpte henne att återfå hälsan och var anledningen till varför hon därefter ägnade sitt liv till att hjälpa andra. Maria Treben utbildade sig till läkare och under hennes tid hann hon bota en mängd människor med de mest olikartade problem och sjukdomar med dessa droppar enligt vad som står i hennes bok."

Bra mot: framförallt matsmältningsproblem och enligt hennes bok, det mesta annat! Jag har inte hunnit prova allt som står i boken men en del saker som nämns där verkar för bra för att vara sant.

Dropparna ersätter inte ett läkarbesök!!!

 Ett kit av Svenskdroppar, salva, pads, kompresser.  300:-/kit

Ett startkit för egna behandlingar.

 

Hostmedicin:                                                                       50:-/st flaska25 cl

Innehåller: socker, granskott, timjan, mentol, alkohol.

Bra mot: hosta av olika slag! Ta aldrig hostmedicin om det är kroniskt!

 

Saft:                                                                      

Björkbladssaft:                                                         25:-/st flaska25 cl

Innehåller: Björkblad, björksav, citron, socker och vatten.

Bra mot: milt svett- och urindrivande, stimulerar njurarnas funktion, urinvägsinflammation, inflammerad hud.

 

Granskottssaft: 25:-/st flaska25 cl

Innehåller: granskott, citron, socker och vatten.

Bra mot:  förkylningar, c-vitamin (utvinns ur te av granskott), vintertrötthet, småsår, urinvägsinfektion, stimulerar ämnesomsättningen, slemlösande, muskelvärk, ev blodtryckshöjande (ta aldrig naturmedicin vid hjärtåkommor eller om du tar medicin mot blodtryck och liknande, utan att först ha konsulterat din doktor!!)

 

Relaterade Inlägg

Husapoteket Oljor

Husapoteket Salvor