Hur låter andar?

Hur låter andar?

Ett litet smakprov ur nya boken.

Malte blir nyfiken eftersom han vet att det inte finns några spöken. Han föreslår själv att han och Inger ska ta sig in i det övergivna huset när dem är ensamma igen! Det kan bli ett kul äventyr! Dem åker tillbaka till ”spökhuset” på kvällen. Dem börjar med att gå runt huset och känna på dörrarna om någon skulle kanske vara öppen. Dem hittar en källardörr som är olåst. Dem tar fram den medhavda ficklampan och lyser upp rummet som dem klivit in i. Där finns inte mycket att se men dem smyger vidare in i källaren tills dem kommer till en trappa upp till huset. Dem går uppför trappan och lirkar upp dörren, den är lite gisten och sitter lite fast som om den inte har används på mycket, mycket länge, in till huset. Väl i dörrhålet ser dem att dem kommit in i en garderob. Garderoben leder dem vidare till ett kök.

Varför har man en garderob i köket, tänker Malte!

Dem kliver in i köket, Inger först, och golvet knakar misstänkt när hon tar några steg. Hon vänder sig om mot Malte för att tala om för honom att han måste vara försiktig, men just då hörs det ett riktigt brak, när han for igenom golvet och blir hängandes i kläderna mellan planen. Inger tittar på honom med lite panik i blicken och frågar om han är okej! Ingen vet ju att dem är där och Inger ser att golvet är så ruttet att hon inte kommer tillbaka till garderoben och heller inte till köksdörren som leder vidare in i huset. Han säger att han är helt okej men sitter ju som synes fast i ett hål i golvet, och så skrattar han lite åt situationen. Malte tittar och känner lite hur han sitter fast och försöker vända sig tillbaka till garderoben för att försöka ta tag i tröskeln och häva sig upp. När han vrider sig för att häva sig upp, har han fastnat med kläderna i en spik som sliter upp en reva i kläderna på sidan av magen. Malte börjar känna något varmt rinner längs sidan och inser att han gjort sig illa och att det börjat blöda. Han säger till Inger att han inte kommer loss. Malte säger till Inger att han inte kan nå sin telefon heller men hon kan ju ringa efter hjälp. Inger tar upp sin mobil från fickan och ska ringa, men telefonen saknar täckning. Malte känner att han nog är loss från spiken han satt fast i och häver sig upp trots att det nu börjar göra ont också. Han sitter på tröskeln till garderoben och tittar på Inger som är fast på andra sidan. Det känns så allvarligt och tungt att han vill lätta upp stämningen lite och säger till Inger lite på skoj att nu har hon ju kommit till andra sidan som hon ju så gärna vill.

Inger skrattar till och gör lustiga grimaser med ficklampan under hakan. Båda skrattar men för Malte gör det för ont att skratta.  Just som dem lättar upp den tunga situationen för varandra hör dem en man som ropar:

Vad gör ni här? Rösten verkar komma från andra sidan kökets vägg och låter lite arg men också bestämd. Inger blir skiträdd och tror att det är husets ande medan Malte undrar hur spöken egentligen låter?

 

Relaterade Inlägg

Hur det känns att vara nykär!

Hur det känns att vara nykär!

Vårt första möte!

Vårt första möte!

Oskyldigt bus!

Oskyldigt bus!

Konflikt, Skuld!

Konflikt, Skuld!

En vardaglig betraktelse!

Uppfinnaren