Oskyldigt bus!

Oskyldigt bus!

Oskyldigt bus!

Lotta är 16 år och hänger med lite fel kompisar, enligt föräldrarna. Kompisarna och Lotta hittar på allt möjligt bus för att bräcka varandra. Ida, Lottas närmaste kompis, utmanade Lotta med att göra något taskigt mot Lottas grannar familjen Olsson. Ida ville att Lotta skulle hälla mycket lim i Olssons brevlåda. Lotta antog utmaningen men tog istället klister och klistrade fast all posten i Olssons brevlåda. Familjen Olsson hade fått jättemånga julkort och massor med reklam som Lotta klistrade fast inne i brevlådan.

När Familjen Olsson kom hem sent den dagen och skulle tömma sin brevlåda fick dem en chock. All posten satt fast på insidan av brevlådan. Grannen mitt över hade sett Lotta när hon klistrade i brevlådan och sa det till Olssons. Herr Olsson gick då över till sin granne och knackade på:

- Jag är arg, sa Herr Olsson behärskat, er dotter har limmat fast all min post på insidan av min brevlåda. Jag kräver att er dotter lossar all min post igen, så att jag kan läsa den!

- Det tror jag inte, säger Lottas mamma som har öppnat dörren, så elak skulle inte Lotta vara mot er. Hon är ju väldigt förtjust i er!

- Hon blev sedd av grannen mittöver. Jag kräver att ni tar itu med det här allvarliga problemet, NU, sa Herr Olsson surt.

När Lotta kom hem den kvällen så var hennes föräldrar inte glada.

- Vad har du gjort? frågade Lottas pappa med sträng röst.

Lotta visste att hon nu låg illa till.

- Jag har inte gjort någonting, sa Lotta.

- Du har blivit sedd när du limmade i Olssons brevlåda, sa pappa argt.

- Jag har inte limmat i Olssons brevlåda! sa Lotta indignerat.

- Man har sett dig, så neka inte, sa pappa ännu argare.

Nu visste Lotta att om hon inte erkänner kommer hon att få stryk av pappa. Han började bli väldigt röd i ansiktet och det blev han bara när han var riktigt förbannad.

- Jag limmade inte i brevlådan, jag klistrade med vattenlösligt klister, sa Lotta.

- Vattenlösligt klister löser sig bara i vatten innan det har torkat, dumskalle, sa pappa argt.

Lotta börjar gråta.

- Nu går du till Familjen Olsson och ber om ursäkt, väser pappa.

När Lotta bett om ursäkt pratar pappa med herr Olsson så att dem tillsammans kan försöka lösa detta dilemma. Ingenting går ju att ersätta egentligen förutom själva brevlådan.

Julafton kom och det firas hos familjen med morfar, mormor och moster Marit. Lotta vet att hon inte kommer att få några julklappar i år eftersom hennes bus inte gillades av föräldrarna. Det visade sig att mamma hade berättat allt för morfar och mormor. Till och med moster Marit visste. Moster Marit hade varit ganska busig själv men sådana här bus hade hon aldrig gjort, anförtrodde hon Lotta. Det var en av det elakaste bus hon hade hört talas om.

På julafton samlades hela sällskapet framför Kalle Anka, enligt traditionen och sedan serverades det god mat och stämningen var hög. Morfar till och med sjöng. Vid julklappsutdelningen fick Lotta faktiskt julklappar. Det var mjuka paket alltså nyttogrejer, som vanligt. Hon tackade morfar och mormor för de fina klädesplaggen. Av moster Marit fick hon parfym och deodorant som hon blev överraskad och glad för. Paketet från sina föräldrar var litet. Så Lotta tänkte att dem i alla fall tänkte ge henne något. När hon öppnade paketet blev hon alldeles paff. Överlycklig visade hon upp det efterlängtade halsbandet och stolt visade hon upp det tillhörande armbandet också.

- WOW, sa hon alldeles rörd av föräldrarnas kärlek till henne trots hennes tidigare bus.

 

Relaterade Inlägg

Hur det känns att vara nykär!

Hur det känns att vara nykär!

Vårt första möte!

Vårt första möte!

Konflikt, Skuld!

Konflikt, Skuld!

Hur låter andar?

En vardaglig betraktelse!

Uppfinnaren